google

det är kul att när man googlar sig själv så får man upp detta:

på Bea Ottossonoch på Beatrice Ottosson(och jo det är visst tillåtet att googla sig själv ibland :p )

shrimp

WZUP!?

how's it hanging och sådär?

fina fisken här.
umgicks med catti och hennes kära son igår och vi åt thaimat på den ''nya'' restaurangen i Klippan.
wokade jätteräkor med grönsaker. mums! supergott var det. 

sen skulle vi söka jobb, men fan, matkoman kom ivägen.
har iallafall möte på onsdag. får se hur det ter sig där.

får ta mig i den ickeexisterande kragen. jobb vill jag såklart ha, men fasen vad det är läskigt när man har noll koll på vad man ska göra eller hur man ska bete sig och vad man ska säga. det blir kaos i huvudet då.

ska gå och söka ett av jobben på preem eftersom jag har praktiserat där innan i 7 månader så tycker jag att jag borde ha ganska stor chans att få det. jag ska bara våga. gör jag inte det så går jag ju miste om världens chans och det vill jag inte. hoppas dem minns mig nu också. vet inte hur många ''gamla'' som är kvar där förutom chefet. 
åhh vad svårt, vad ska man säga och hur ska man lägga fram allt. kallsvettningar, illamående, stamma och hjärnsläpp ser jag bara framför mig.

barasånivet

så ligger jag i sängen fullt påklädd med joggingbyxor & fleecetröja under en filt. och jag fryser!!
(eller inte NU nu, men om ett X antal sekunder)


/önskarjaghadeorkattflyttadatorntillsängen
*gnäll*

nu ska det komma lite gnäll ifrån mig. det får ni helt enkelt stå ut med.
min kropp är helt död.
träningsvärken kom idag, men det är inte den jag ska klaga på för den är klart hanterbar.
men jag börjar bli sjuk.
ont i halsen, täppt i näsan, ont i huvudet, ont i ryggen, ont i benen, blåsor på fötterna och tandvärk på det (plus ilningar). varför kan inte bara mina visdomständer komma ut någon gång? de har växt och växt i ett år i snigeltakt...

har fått i mig lite thé iallafall. har ingen lust att äta direkt men tryckte i mig mackor så va det löst iallafall.

ska nog bädda ner mig i sängen för frossa har jag också som kommer och går precis som svallningar..
inget klimakterie här nu va! kan vänta en 30 år till eller mer. 40? 

men jag får hoppas att detta är en vanlig bea-sjuka, för isåfall har jag bara symptom idag och är frisk imorgon *hoppas*. 


/ajojfannejojajnejshitjävlafan *gny*

sucker punch

det blev ingen precious. 
det blev sucker punch istället.

den var ju.. inte vad man hade förväntat sig alls. 
jag som är känslosam av mig gillar filmer som får mig att känna saker, denna fick mig mest att känna mig arg, ingen gläjde och inte så stor sorg. den var ju sorglig men jag kanske bara inte blev tillräckligt insatt i det hela. hela fantasy grejen förstörde nog ganska mycket. att det blev för stora kontraster helt enkelt.
men ett bra koncept över det hela, hur dem har tänkt. 

men desto mer man ''smakar'' på filmen desto bättre gillar jag den. men det finns fortfarande lite saker jag inte riktigt kan greppa.
men tja, ingen kan ju tvinga mig att se den igen iallafall. en gång räcker helt enkelt. 


min kropp är riktigt trött nu, ska få sinnet att bli det också!

/godnatt

precious

nu ska jag äntligen få ut tummarna ur rumpan och sätta igång filmen. 
jag gillade boken men jag fick aldrig kläm på slutet.. det kändes tomt och ovetande men ändå med hopp. 

nu kör vi!

sydsvenskan

sydsvenskan skrev om marschen

http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1534078/Slampmarsch-drog-genom-Malmo.html

men hur många var vi egentligen, ingen som vet/kan uppskatta lite? 
(bilden är ifrån sydsvenskan)

ÅHH

say hey, say ho
say sexual violence has to go!


det var helt underbart i malmö. vi var lite segstartade men när vi väl kom igång så fanns det ju nästan inget stopp på oss överhuvudtaget! malmö fick veta att vi fanns och vi hoppas att vi nu har nått ut till många och framförallt så hade vi ju faktiskt jätte skoj. vi gick i ungefär i 1,5h och det hela höll på i ca 3h.
vi gick igenom hela festivalen, genom torgen, på gågatorna och ända ner till möllevångstorget där det blev tal och sedan dans med musik. vi danse såklart genom malmö också, vi hade musik-cyklar som cyklade runt och peppade oss och vi skanderade allt vad vi hade. det var skönt att se så frigjora människor som står upp för sig själva och så många andra, för att kunna ha en rätt att själv ha kontrollen över sin kropp och att få över rampljuset till förövaren istället för offter när det gäller sexuellt ofredande. 

vi ropade och sjöng i kör för något som vi tycker är självklart men inte samhället. 

whatever we wear, wherever we go
yes means yes and no means no!

say hey, say ho
say sexual violence has to go!


skoskav

det är ett helvete rent ut sagt.
jag får det alltid. och med mina nya skor som jag råkade glömma att gå in innan jag vandrade runt i Ängelholm så ömmar de nu.
får hoppas att skorna snart formar sig efter mina fötter.
men med min tur så kommer jag ändå fortsätta att få skoskav.

kan aldrig vara ute och gå, för varje gång får jag någon form av skoskav.
ibland stora blåsor, ibland öm och ibland både och. 

det sägs ju att om fötterna inte är vana vid mycket rörelse i skor, såsom vandring och jogga eller träning, så finns det en chans att få skoskav. men hur fasen undgår man det då? varje gång man ska träna i någon form blir det skoskav. då går jag inte ut och går långa rundor igen förrän det är läkt, men då kommer det såklart nya. 
finns det inte skor som är formade efter ett par fötter och inte bara är designtjofräs? känns som att mina fötter är för breda för alla skor, även alla sneakers. för tydligen om man har storlek 36 så ska man ha jätte smala fötter då också. 
finns det en norm för fötter också? får man inte ha lite knubbiga småfula illaluktande fötter och ändå kunna hitta skor överallt som faktiskt passar... vägrar gå runt i crocs. det får bli morgontofflorna nästa....

magnus betnér

passar på att lägga in denna också. <3

(ha översikt med att ljuder & bilden inte är synkade, men det är ljudet som är viktigt inte hur han ser ut, han går bara runt precis som en helt vanlig människa)

jag <3 dig

malmö slutwalk

den 26 augusti är här! ''malmö 16.00 börjar seminariet i S:t Petri Kyrka där Malmös Feministiska Nätverk samt inbjudna gäster samtalar om de rådande attityder som existerar kring sexuella övergrepp.

Några av de frågor som kommer att diskuteras under seminariet är; Hur tolkas sexualbrottslagarna i praktiken? På vilka sätt samverkar sexistiska och rasistiska strukturer i skapandet av uppfattningar kring sexualitet? Hur kan vi konkret arbeta för att förändra de attityder som upprätthåller sexistiska normer?

Vad är en Slutwalk?
Syftet med SlutWalk Malmö är att uppmärksamma de dominerande uppfattningar som finns i samhället kring sexuella övergrepp. Det handlar om att aldrig skuldbelägga överlevare av sexuella övergrepp utan flytta fokus till förövarens handlingar. Vi vill också lyfta upp en debatt kring det faktum att vissa människor löper en högre risk för sexuella övergrepp än andra baserat på bland annat deras ekonomiska status, kön, etnicitet, arbete och identitet.

En Slutwalk är en symbolisk demonstration vars mål är att skapa diskussion och att engagera alla samhällsaktörer kring de sexistiska normer som råder i samhället. Denna form av aktion uppkom detta året i Toronto, Canada, efter att en representant för polisen uttalade sig som följande: “women should avoid dressing like sluts in order not to be victimized”. Detta uttalande blev starten för en världsomspännande rörelse och har lett till att Slutwalks har genomförts nyligen i flera städer i världen, senast i Stockholm den 4 juni 2011. 

Så slut upp i karnevalen, som slampa eller allierad, för att hylla alla människors rätt att uttrycka sig som de vill genom klädsel, sexualitet och livsstil fritt från förtryck! Vi dansar och sjunger oss svettiga genom stan!''


Önskar verkligen att jag kunde vara där. men jag hejjar iallafall på dem alla som går och kämpar för våra rättigheter över våra egna kroppar. att vi kan se ut precis hur vi vill utan att folk ska tycka de har rätt till att ofreda oss. en människa förtjänar respekt vilka kläder de än har på sig. man som kvinna.

dead

är stendöd idag. har umgåtts med Catti hela dagen, somnade lite på soffan också ett tag.
nu är jag bara hemom och ska strax bege mig igen.

vi får höras en annan dag, puss på er

ska vi gå hem till dig?

eller hem till mig?
eller var och en heeeeem till sitt!?


jag har varit i ängelholm och fann mig ett par tre skor. ett par för 50kr och två för 99,- .
guuuu va billigt, jag var tvungen att köpa, hihi. 
och, I love them. kanske inte en evighets hållbarhet på dem men sånt får man stå ut med. de är ju snygga att se på iallafall.

nu ska jag iväg. puss & hej

gamer

så här ser jag ut när jag spelar mitt age of empires och folk ska döda migaddicted

jag kan inte sluta titta på mig själv.

en narcissist är född.....
jag överlevde förresten att övningsköra idag.
wruum sa det. jag körde till och med i 70km/h! silken gangster va?
men jag kan ju faktiskt säga att jag var skit nojjig när vi mötte bilar, svängde lite för mycket åt höger. 
och fasen vad man ska hålla koll på saker. svänga i kurvan, köra på rätt sida (jobbigt) och växla upp och ner och bromsa och blinka och inte köra för fort eller för sakta och akta dem andra bilarna.
jag var ju helt slut sen ;) 
vet inte om bilkörning är något för mig, sen måste jag ju komma ihåg allt detta helt själv. 
litar ju inte riktigt på mig själv. men iallafall så blir jag ju bättre med tiden och då släpper kanske nojjigheten också när man är mer säker på sig själv.

borde

ja jag borde ta tag i min träning. på riktigt för en gångs skull.
men var får man motivationen ifrån?
mina vilande muskler är allför vilande.
men så får man träningsvärk eller skoskav också har man gett upp för resten av veckan där direkt. 

ptja vi får se helt enkelt. har ju varit biff när jag har motorsågat mig fram, men det tränar ju inte alla de musklerna som behöver det. får träna mer med Paolo Roberto ;)

men alltså

varför har jag inte gjort detta förut?

(bara bilder nu de senaste inläggen jag vet, men jag har ju ingen inspiration till att skriva just nu)


wishlistt-tröja - topshop
cardigan - cubus
chinos -- topshop
skor - have2have


hmm

något som jag inte riktigt förstår mig på är folk som knatar runt i dessa nu på sommarenvarför? det måste vara hur svettigt som helst.

cap

plattången funkade inte superbra på luggen. den blev helt.. tja konstig.

så jag plattar på mitt eget sätt ;)(fin keps som jag fick av Kristian =) )

fringe

I finally did it!
I have cut a fringe on myself.

är nöjd, men attans vad jag hatar att den delar sig av sig själv. 
hoppas den ''vänjer sig'' vid att ligga så.natti


natti natti. här sitter jag i min super sköna morgonrock.
är trött efter en händelserik dag. 

/puss på er

YES

har alldeles precis installerat skrivbordet och testkör allting. OCH jag har en datormus! 
what a feeling. det är de små sakerna som gör det ;)

we are the worldI love when people come together and do great things


and FYI I <3 MJ

The real list

den riktiga listan över artister som jag ä-l-s-k-a-r !


utan inbördes ordning (vem kan välja en..?)


The great MJ Michael Jackson
Alecia ''Pink'' Moore
Stefani ''Lady gaga'' Germanotta
Rihanna Fenty
Katy Perry
Avril Lavigne


Våra svenskar Gessle, Brolle & Jay måste finnas med också. 
Elvis kommer alltid att ha en reserverad plats i mitt hjärta.(känns som om jag har fastnat i pop-träsket helt totalt..)
coco?fräsig tröja som jag fick i julklapp.

studentkäk

nudelsallad. japp, nudelsallad istället för pasta sallad.
även om nudlar är en sorts pasta så är det ju inte riktigt samma sak att göra en pasta sallad som att göra en nudelsallad.
men den blev lyckad iallafall och det är bra!

jag slängde i nudlar, delade morötter, gurka, grön paprika, lite salladsblad och för att få lite kött i så blev det salami som jag delade och la i. allt var super gott tillsammans förutom den gröna paprikan. ingen favorit så nästa gång blir det nog en gul. trodde faktiskt inte att salami skulle vara så gott i men tji fick jag, bra att testa på lite nytt ibland. billighets mat som går supersnabbt att slänga ihop, perfekt för studenten. även om jag inte är en så får man lov att äta som en ;)

öm

AHHHH. har ont i ungefär halva kroppen. jäkla skogsarbete, tar kål på en.
sågat med motorsåg och haft mig. idag kan jag inte ens snyta mig för mina muskler gör ont.
men det betyder ju bara att jag har använt dem. det är bra!

ska nog ligga kvar i sängen ett tag till ;) hihi

chansa

hmm.. går ju inte en dag utan att jag velar fram och tillbaka.. fram och tillbaka.
klippa eller inte klippa lugg. det är ju ett jäkla shå att odla ut den igen och det kommer se knasigt ut när man låter den växa.
fasen. nästa lediga tid så chansar jag och klipper till lite. 
man måste våga lite. tänk så blir det bra liksom? 
bea, hon den där med luggen...

coke

åhh, den är ju så bra, men såå kort tyvärr.
den får ändå bli dagens låt eftersom jag tok-diggar den.text

kom på mig själv att tänka lite ( ja ack vad dumt gjort av mig). jag tänkte att innan så tyckte jag att jag borde skriva lite längre inlägg på bloggen. för att få fram vad jag verkligen vill ha sagt. så bläddrar jag neråt lite och vad ser jag. en massa långa texter. SCORE!

och bara för att uppdatera er lite om hur det går med mina studier i feminism, så har jag lite lagt det på avkylning, för att jag inte ska bli helt knäpp av all info som flyger in. så jag bara mest chillar runt på bloggar och läser det som verkar intressant helt enkelt. jag har ingen brådska som sagt. att lära mig mer om genus är något som jag vill, men det viktigaste är sen när jag börjar avla. och det dröjer som sagt ett bra tag tills dess, så då chillar jag lite och mest glider vidare på livets stora autobahn. 

/puss på er

PC - spel

längtar tills jag har ett skrivbord.
då ska jag spela spela spela.
jag har nog en liten gamer i mig som ligger i ide ibland.
eller nej, den ligger aldrig i ide, jag spelar ju alltid!! 
facebook är ett sätt att vara social för vissa, det är en samlings-sida för mig för alla spel som jag tycker är roligt att spela.

TD spel är roligast. (TD = Tower Defence).
igår hittade jag ett kärt spel som jag helt glömt vad det hette.
''The space game''. (hmm.. för lätt för att komma ihåg kanske.....)
du bygger upp din rymdstation och samlar meteoriter som du sedan kan bygga missiler och lasrar med typ, så att du kan försvara din rymdstation iallfall. jag tycker att det är skit skoj!

mitt andra favoritspel är ''warzone tower defence''. favvo favvo, mest för att jag är den bästaste av de bästaste ;P
bygg upp olika vapen för att försvara din bas. det är inte det enklaste. tycker det är lättare på de spelen då det finns snabbkommando på tangenterna. 

nu över till mitt kära age of empires. ettan såklart. jag ogillar starkt när de ska börja med 3D och bra grafik och sådant, hihi. det ska vara så enkelt som möjligt att ha översikt över allt man gör. inga konstigheter alltså!
det verkar som att ingen minns detta spel. överhuvudtaget. ingen alls har reagerat på facebook när jag har skrivit om det att ''aha just det, det gamla spelet'' eller något sådant. jag har ju för mig att det var ganska måttligt populärt ändå en gång i tiden..

uhm hmm.. iallafall.. man bygger där också upp en bas, lite hus, och arbetare som plockar in mat, trä, guld, och sten, för att man ska kunna uppgradera sina byggnader och bygga nya, kriga mot dina motståndare och även komma upp i nya vad heter det... tja du börjar på stenåldern kommer till järnåldern, bronåldern o.s.v minns inte i vilken ordning. tidsålder! så hette det. (1 poäng till mig)


där finns även olika uppdrag som man kan välja att göra. men jag kan säga som så att jag spelar på den enklaste av de enklaste nivåerna och när jag spelat ett tag så var till slut uppdragen så svåra att jag började fuska. det var helt omöjligt annars att kämpa från noll mot motståndare som hade allt i sina läger redan som gick till attack efter bara en minuts speltid. på enklaste nivån! sick. men tja, det blev roligare när man fuskade också hihi. men även då var det svårt att bekämpa dessa jäklar. man måste nog ha två eller tre gamers inbyggda i skallen för att klara av alla uppdrag. och jag vågar inte ens tänka mig hur det hade varit att spela på den svåraste nivån. men jag vet att jag är iallafall inte redo för det, och lär nog aldrig bli. 

åh bara krigsspel som jag har skrivit om nu.. men jag har även andra spel som jag gillar! men inte har i mina ägor nu tyvärr. såsom The Sims (1 of course), Theme Hospital & Theme Park. dem kostar nästan gratis på cdon så jag kommer att köpa de sen när jag är lite halvrik. 

(har även backpacker 3 the collection, men tycker det är skit tråkigt så blir ingen vidare recension på det.)

hoppas ni orkar läsa allt. tipsa gärna om spel som ni gillar. är lite halv galen i spel ;)
/CYA L8er (alligater..?)

rensning

igår så stack jag till öde-huset och rensade bland gamla papper. rev ut allt i kollegieblocken ifrån skolan, så kan man använda det som är kvar av dem. 
hittade lite roligt i dem. 

på en hel sida så hade någon ritat snoppar... märkliga vänner jag har. 
jag vet nog vilken dag dem tillkom där men inte av vem. hittade också en liten sex-lista.
inte min egen dock, men jag vet vems. 

hittade ett gulligt meddelande som malin skrev till mig 2006. där stod väl mest att hon var bäst och att jag var Gud och allt som var bra med mig :p 

hittade även en bild, men glömde ta med den. ska scanna in den och lägga ut på facebook ;) ska även leta efter fler sådana bilder.
det var en bild ifrån lekis. fasen vad söta vi var där allihopa.

hade viljat lägga ut en massa skolfoton. men jag var en arg lågstadie-elev så jag ritade kryss över alla jag inte gillade. alltså ungefär alla jag kände. argt barn. får hoppas att någon annan kan lägga ut isåfall. tycker det är roligt med gamla foton.

AHMEN

dagar som denna så ska man ju göra något roligt, titta på komedier elelr göra något som gör en glad. 
istället så sitter jag och tittar på världens snyfthistoria om en tjej som berättar sin historia om när hon svälte sig själv. blev lite gråtmild ja.. 
också tittar jag på real housewives of beverly hills. haha. hel knäppt. 
det blir man ju inte glad av? 
hmm ajaa, får läsa lite nemi eller något annat kul. 

/cyaa

surprise surprise

jag fick en fin bukett rosor av pojkvännen när han kom hem till mig igår. 
så fint av honom. det händer inte ofta. jag blev jätte glad. 
vi har bara myst, tagit ett varmt bad och ätit pizza. 
mätt & belåten flickvän. nu ska jag nog gå och krama honom lite.

/hugs

väntan...

vid sjutiden sa du att vi ses lite senare.
jag sa helst innan 23.
halv så hörde du av dig och sa att du inte kommer innan. 
jag har gjort vid mig, sminkat mig, fixat håret. suttit här och väntat. 
jag blev inte arg, jag skickade ett meddelande en timme efter och sa Grattis, vi firar nu 2,5år tillsammans.
inget svar på det och du syns fortfarande inte till.
nu är jag ledsen. vad är meningen med att träffa någon som inte vill träffas och inte kan höra av sig och säga. ''jag kommer inte efter elva heller för den delen.'' jag hoppas ingenting har hänt bara. 

/ledsen

pic day

men titta in mitt öga, det verkar som att jag är defekt. 


också lite ''snygge'' bilder

*shhhhhhhhh hehehe* *mmmm ;P * * uhh naaj en groda på gåålvet*


har femtusen till bilder men tja.. detta får räcka.

planet earth turns .. slowly


ga...ga?

är inne på Lady GAGA spåret fortfarande.

men idag får ni en cover istället. som är TO-DIE-4! ;)facebook-vänner

dessa facebook vänner och dessa vänförfrågningar.
varför ska man ha någon på sin ''vän-lista'' som man vet aldrig hade hälsat om man hade mött de ute?
jag ska köra en check på mina vänner och sålla bort folk som man faktiskt inte känner utan bara är ytligt bekanta, du vet den som känner den känner den. eller folk som man överhuvudtaget aldrig har pratat med. fast man har gått på samma skola i X antal år. eller de andra, som skickar vänförfrågningar för att de antagligen bara vill se ens bilder. för det finns sådana.
vi hade aldrig fått för oss att prata med varandra IRL, och inget ont, men jag tror inte att dessa typerna är ute efter en vänskapsrelation med mig.

har ni också fått dessa vännerförfrågningar? kanske av en person som man såg ute så kommer det en förfrågan direkt när man är hemma. kanske tillochmed är någon man inte gillar ens. 
men satan man ska ändå trycka på bekräfta knappen. 

inte nu länge, nono, no more. 
jag har iofs funderat på att fylla listan med ytliga bekanta, men sen ångrat mig. för jag vill ju såklart inte att alla ska läsa mina privata statusar. det låter jag mina vänner göra. 

jag kommer inte ta bort alla som jag inte pratar med, utan behålla de som jag faktiskt har haft en relation till en gång i tiden, även om vi inte har det nu. för även om det är kanske 15 år sedan eller 5 så är det alltid kul att minnas de roliga saker man en gång har gjort tillsammans. 
jag kommer också behålla de som jag VILL ha en relation till. alltså folk jag kan kommentera och snacka allmänt med på facebook. för det kan vara kul att en gång bara ha varit ytligt bekanta men ändå kan snacka. 

kanske är dumt av mig att avfärda folk som kanske vill lära känna mig?
hmmmm.... nej. man måste ju faktiskt vara två stycken för att skapa en relation. (eller måste man?)

*naked*


*grin*

stalkers

ikväll gillar folk min blogg.
I wonder why..
jag ser sidvisningarna gå upp, men inte läsarantalet.
you sneaky little bastards. Lady Gaga

hon är definitivt en av mina favorit artister.
Inte bara pga hennes dunder-bra låtar, utan även för vilken person hon är.
hon visar att det är okej att vara annorlunda, det är okej att gå sin egen väg, även om man ibland kan känna sig utstött och uttittad. 
så många bra texter med budskap i. hon är en fin männsika som många kan känna igen sig i. fast att folk kan tycka att hon är ett ''monster''. 
visst hennes kläder kan ibland vara extrema, men hon är så jäkla bra. på alla sätt. 


minns ni hennes debut?

The Smurfette Principle

har ni någonsin tänkt på detta?


Precious

någon som har sett filmen?
jag har den, men har inte tittat på den ännu. 

men idag så lånade jag hem boken. har inte kommit långt i den, men den verkar redan väldigt bra. det enda som kan vara lite jobbigt är att det står precis som de uttalar orden IRL. alltså slang och så. bytar ut vissa bokstäver så vissa ord är oigenkänneliga ända tills man tänker efter hur man skulle ha sagt det. 

den handlar då om ''lilla'' Precious, som bara 12 år gammal föder sitt första barn som har downs syndrom. hon har under hela hennes uppväxt (tror jag det var) blivit våldförd på av sin pappa. så fadern till hennes barn är hennes egen far. när hon är 16 år så föder hon sitt andra barn. hennes mamma slår henne för att hon är en slampa. 
detta är ungefär den uppfattningen jag har hunnit få av boken änsålänge. har nog inte ens läst 20 sidor, men den är som sagt redan gripande, trots allt slang eftersom det ska vara som att Precious själv har skrivit boken.

läser den på engelska då, tror att den svenska översättningen hade förstört lite i själva berättandet med slangen som ska vara som hennes eget. boken jag lånade är på både engelska och svenska, men jag väljer att läsa den på engelska.

första engelska boken tror jag.
öhm, förutom den helvetiska ''stone cold'' man fick läsa i högstadiet. kallt som i graven på svenska, ja vi fick läsa den på svenska också. jag tyckte den var sjukt förvirrande, och då läsa på engelska när man inte fattade ett jota av vad som hände i boken, tja det var kaos.

men det går bra nu, känns inte ett dugg ansträngande änsålänge. 
efter att ha läst 4 feministiska böcker på raken behövde jag lite paus i informationsträsket som jag landade i. 
ont i huvdet och orkade inte läsa så mycket på raken. slutade med att jag skumläste till slut. det som såg ut att vara viktigt, vissa sammanfattningar och i en bok så någon som hade lånat den innan hade markerat vissa meningar, dem läste jag då. så att man inte blev hel-knäpp. 


Iallafall!! jag ska läsa ut boken så fort som möjligt så att jag kan kolla på filmen och se vilka skillnaderna är och vilket som är bäst.
fast boken brukar alltid vara bäst. då får man fantisera alldeles själv om alla scenarion. 


Kisses 'N Hugs

kvällens filosofi

igår var det tomt på bloggen. jag har bara haft en allmän kväll för mig själv. det mest ansträngande jag har gjort är att slå in Leons presenter.
inte särsklit anstängande alltså.
bara tryckt i mig godis och mat och godis och mat.
får arbeta av det på söndag. då ska vi röjja mer.


men iallfall, jag har gjort en upptäckt om mig själv.
har kommit på att jag inte har någon humor kvar. nästan inte alls.
inte när folk ska skämta med mig.
efter jag har börjat öppna ögonen för att hur undertryckt man har varit i sitt beteende. när folk skämtar nedvärderande och man aldrig vet om det är allvar. jag ger alltid tillbaka med samma mynt, eller värre, och är gravallvarlig. för då märker folk att det kanske inte är så himla kul det man säger när man får det tillbaka på det där sättet.
eller det kanske inte är brist på humor det är kanske bara så att jag växer i mig själv? och det är precis just det jag vill.
mycket ser jag med andra ögon och öron nu. och mer ska det bli.
jag älskar faktiskt detta. det är så sjukt konstigt att jag inte har upptäckt feminismen tidigare. jag har alltid varit något av en medlare, alltså jag har aldrig tagit sidor, har alltid sett ifrån båda perspektiven för att jag vill just att det ska vara rättvist, lika, jämnställdt. önskar att jag hade haft någon som kunde presenterat det för mig tidigare, och nu önskar jag att det finns någon i min närhet som står för samma saker som jag.varje dag så lär jag mig något nytt.
jag är något av en ''googlare'', men det har jag varit länge. jag googlar flera gånger om dagen om saker jag inte känner till. så att jag lär mig. 
jag kanske skulle slått upp alla nya ord i boken jag läste precis, för tjoho vilken rundgång det blev i skallen när jag läste. lite obildad är man. men det kan man ändra på. och det går bra när man är en ''googlare'' som mig. 

men nu när jag själv lär mig så mycket nytt och ser saker på ett nytt sätt så önskar jag att man kunde på ett knapptryck bara kunde fått alla andra och förstå också. för jag är urusel på att förklara, jag blir mest arg och börjar skrika lite och ställa till en scen.
när ingen förstår mitt budskap, vad jag har att säga och komma med, då blir jag lite arg. känner mig missförstådd, för det är jag. 
kanske ska skriva en manual ''så här fungerar Bea''.  ska bara först komma på det själv..

*glad*

över att ha sett den bästa videon någonsin.

här kommer dense den, lyssna, hör budskapet, och älska denna Bo!

din stil

folk med bara en stil.
en hårstil alltså.
är dem tråkiga? eller är det bra att dem har hittat vad dem trivs med.
jag kanske bara inte har nått dit ännu.
nej nått dit har jag verkligen inte gjort, men det kan ha och göra med hur mitt hår mår nu också.
inte bra alltså, inte bra.
men att alltid gå till frisören och be dem klippa samma vanliga. tråkigt?
alltid göra samma vardagsfrisyr och festfrisyr. tråkigt?
kanske det. men man vet ju som sagt vad man passar i.
så fort jag har fixat mitt hårhelvete så blir det en sån där rak lugg mitt i fejjan. det blir kanske min basic thing sen.
jag kanske blir en av dem som alltid klipper mig likadant och stylar mitt hår likadant hela tiden.
men just nu så vet jag varken in eller ut. hade lika bra kunnat ha rakad skalle för mitt hår gör mig inte alls glad för tillfället.
klockan är tre, jag får sluta ha sådana här natt filosofier..
hej, hej då.

tomt

är inte på bra humör alls. mår dåligt. kan inte beskriva känslan men jag känner en tomhet. 
om jag kan så ska jag sova bort hela dagen imorgon och resten av veckan helst. vill kunna prata med min pojkvän, men det går inte :(

''se upp i backen, sju hål i nacken''

eller något sådant.
trädfällning blev det idag. 2 down, two 2 go. 
något sådant, jag tror att det blir bra. fick faktiskt såga ett helt själv, kände mig som en biff med värsta motorsågen, jag var hur farlig som helst.
don't mess with the Bea. 

men jag hoppas och tror att detta kommer bli skit bra. hur mycket arbete som helst kvar men det blir nog gottepåse.

akta er för mig, kan bli en ny motorsågsmassaker. hehehe.

SLUTWALK 26 AUGUSTI MALMÖ

be there!
http://www.facebook.com/event.php?eid=243501678993425 <-- Klicka där för att komma till facebook gruppen för slutwalk 2011 26 augusti i malmö

Slutwalk går ut på att man som kvinna ska kunna gå ut iklädd vad man vill utan att behöva vara rädd för att bli våldtagen. alla har rätt att klä sig hur fan dem vill utan att bli våldförd på. och det är ALDRIG offrets fel. vilka kläder de än har på sig.

I denna protestmarch kan du komma klädd slampigt eller kom som du är och stöd denna protest. 
Du är inte mindre värd för att du har mindre kläder på dig. Våga vara dig själv och låt ingen få dig att tro att du inte är värd det. 

läs mer på facebookgruppen eller gå in på wikipedia och sök ''Slutwalk'' så får du all information om vad slutwalk står för och är. Kämpa för att den förvridna kvinnosynen ska bli rak.
(bilden är för övrigt en ''fitt for fight'' bild. där en grupp människor vill få ordet fitta att bli något fint istället för den fula klangen det har nu. för fitta är något fint, vi ska inte vara rädda för att tala om det. jag är stolt över min fitta. var det du med!)

hollywood hills


ansökningsfoto

inatt blev det ju en massa ansökningar skickade. 
skickade med en bild till alla också, vissa skulle man och vissa stod där inget på, men jag skickade ändån med dennatyckte den kändes normal. men jag vet inte alltså. har ingen bra kamera. så et fick bli en cam bild eller en jätte poserad mobilkamera bild..

ordspråk (I love them)


‎"We enjoy warmth because we have been cold. We appreciate light because we have been in darkness. By the same token, we can experience joy because we have known sadness." - David Weatherford

suck pust stön frust**

nu är hon trött.
spenderat den senaste timmen med att skicka iväg jobbansökningar.
blev nog en fyra stycken iallafall. har några till som ska iväg, men det får jag ta imorgon. för nu vill jag bara däcka totalt.
men jag ser fram emot att höra firån dem nu och hoppas verkligen på att få något nu!!

önska mig lycka till nu!

RSS 2.0